duvetmia

2014-03-07
11:21:57

Kan inte släppa det här med att bli vegan

God förmiddag!
Valde att inte starta Don't starve imorse och har således hunnit med både det ena och det andra. Bland annat har jag hunnit göra en "chokladtryffel" som fanns i ICAs senaste "buffé"-tidning och en tre-lagers chokladpudding. Chokladpuddingen var helt vegansk och tryffeln går att göra vegansk om man tar en passande choklad. Tänkte göra egna inlägg om dessa lite senare.
 
Jag funderar om jag ska ta en dag i veckan där jag äter vegansk mat. Börja någonstans. Så.. Numera är torsdagar helt fria från animaliska produkter. Peter har dessutom berättat att han aldrig varit så smal som när han var vegan, så jag hoppas på många fördelar, haha.
 
Har hunnit börja prenumenera på ToppHälsa och beställt lite mobilgrejer. Beställde en usb-kabel så att jag kan börja orka lägga in bilder här igen. Känns allt för motigt att hämta laddaren i sovrummet varje gång jag tagit en bild. Köpte även en nödladdare och en billaddare, ifall att. 
 
Nu ska jag fixa lite med våra blommor innan det är dags att fixa lunch. Blir varken veganskt eller vegetariskt idag, utan det blir en omelett med lättchorizo, tomat och gurka. Det är ett hett tips faktiskt. Varm gurka är renarama drömmen!
 
 
 
 
2014-03-06
14:35:55

jag kan inte riktigt släppa det

Har tagit en promenad även idag och jag nu efter en sinnessjukt god lunch mår jag som en liten prinsessa. Hur kunde jag glömma hur mycket jag behöver det här? Inte bara träna (för det har jag ju gjort nästan hela tiden) utan att göra det för mig själv. För att det är roligt. Utan att hela tiden jämföra med hur bra jag var för ett år sedan. Jag vill ta med den känslan tillbaka till gymmet också.
 
Det motiverar det skiten ur mig, haha. Jag hade inte insett hur mycket jag tappat av träningsglädjen. Träningsglädje leder till att jag äter bättre och mår bättre rent generellt. Jag är både piggare och gladare.
 
Nu ska jag fixa en kopp te och mysa runt i träningstights och en väldigt oversized hoodie tills jag ska röra mig mot jobbet 16.15. 
 
Nu fattas bara lite sol och värme!
 
2014-03-05
15:42:22

att hitta en bit av sig själv som man en gång tappade bort

Så kändes det när jag var ute och gick. Jag minns inte sist jag var ute och gick bara för att gå. De senaste månaderna har jag bara gått när jag ska någonstans. Till stan, till gymmet eller till jobbet. Jag hade glömt hur mycket jag brukar tänka på mina promenader, rensa hjärnan lite. Idag kom jag till insikt. Jag klankar ner otroligt mycket på mig själv för att jag har gått upp 10 kilo under de senaste två åren. Sparkar på mig själv och får mig själv att må dåligt över det, vilket jag tror försämrar min förmåga att göra någonting åt det. Jag har glömt att jag har gått ner 30 kilo. 20 av dem är ju fortfarande borta. Nu kör vi.